En (o)fin bild.

Satt och letade lite bland mapparna för att hitta en bakgrundsbild. Och mitt bland alla bilder hittade jag denna., egentligen är den ganska fin tkr jag. De ända som gör att jag inte vet om den ska till papperskorgen är för att fokusen inte sitter på blåbäret, de är härliga kontraster och färger. Fast ändå så förstör felfokusen bilden..
Vad tycker ni?

Åker hem idag

Hej Hej :) jag ahr inte bloggat så mycke nu på ett tag men har vare på resande fot, och är fortfarandee, kommer hem i natt /kväll. Så kommer nog blogge mer från ock mer i morgon. Som ni ser så har vi en ny design som MAJA har gjort, jätte snygg tycker jag den vart.

Ja men jag lever och mår på topp här. Flyger hem vid hal 5 idag.
Ne nu börjar vi snart om så måste gå. men jag lover att de kommer att komma bilder igen från mig här snart.



// Tina

Ny design

Ja, som ni ser har jag pysslat ihop en ny design till bloggen. Blev själv ganska nöjd. Får se hur länge denna blir kvar. Håller på med en ny på bilden när vi jobbar med Layout där, så pysslar med en design där. Den kommer nog att bli välarbetad då vi ska ha de området i typ 5 veckor. Och vi har 90 min i veckan. Så där kommer de läggas ner mycket tid. Är jättenöjd så långt som jag har kommit än.!
Har haft en jättedålig uppdatering. Men våran dator kraschade (hade tur och hann flytta alla bilder till den externa hårddisken) Så jag har varit utan dator ett par dagar. Men nu ska jag nog komma igång igen.
Har även fått lite uppgradering i kameraväskan. :) Har fått 8 stativ, 3 blixtar, en massa filter (Close - up, UV filter osv ) + lite smågrejjer. De känns inte helt fel! + att jag har gjort en egen reflexskärm ;)
Så, de blev en snabb uppdatering från mig. Ska komma igång med bloggandet igen ! :)
Klass 9a. Den bästa klassen !

Regn, usch !

ja som jag sa, solen skule hinna försvinna inna jag skulle komma hem. S¨det vart inte att fota idag, ville inte gå ut med kameran i regnet. Hoppas på bättre väder i morgon i alla fall, efter som Maja har problem med datorn och laddaren till hennes kamera är här hos mig så kommer jag vänta med att ge hon sitt uppdrag och hon får ge mig mitt då hennes dator fungerar igen, under tiden så får jag försöka fota så jag kan uppdatera här för oss båda.

Ja men här kommer i alla fall en liten bild från dom första dagarna med kameran, bild på en av ridskolans ponnyer, (Min gamla ponny)



// Tina

Skola

Hej Hej :)
 Sitter på skolan och väntar på min sista lektion för dagen. Sen blir de hem och fota lite grann så jag kan komma in med nya bilder i bloggen. Tur är att solen skiner, men med min tur kommer den att ha gått i moln innan jag har slutat. Ja och Kanske ska tillägga att Maja inte har ström i sin kamera, då hennes laddare är hos mig sen hada hon dataproblem så därför kommer hon inte att blogga på ett tag, så ni får stå ut med mina bilder ett tag till.

Ja på fredag så åker jag till stochkolm, ja och då åker självklart min kamera med mig, ska försöka blogga där ner ifrån också. Men vi får se hur det går med de. Kommer kännas konstigt då dom inte har snö.

Ne så de komemr en arkivbild nu också, men kommer snart hem så kan jag sätta in lite nya bilder.


Kan tillägga att jag är med i en tävling med just denna bild.
Får nog veta idag hur de gick

// Tina

Dålig uppdatering

Hej hej :) Har vare borta så ahr inte kunnat uppdatera men här kommer en lite snabbare inlägg.

Bilden är tagen från typ första dagen jag hade min kamera, så inte den bästa, hade som int riktigt komme på hur min kamera fungerade, men det kan ju vara lite kul med sånna bilder också. Dagarna bara flyger förbi och jag måste erkänna att jag har nig misslyckats med mitt uppdrag, har inte hittat någpn jag känner som har akvariefiskar. Men jag har komigt på ett till Maja i alla fall men det kommer nog ut i morgon.



// Tina

Skolan

Hej hopp och god mogon alla bloggläsare / Tittare, efter som vi inte skriver så mycket här.
Siter på skolan just nu, har just haft min enda lekion för dagen så ska vell hem snart och fixa. Så eftersom jag sitter på skolan har jag inte tillgång till nya bilder så de kommer en arkivsbild, men det får nu stå ut med.



// Tina

Hemma igen

Hej Hej :) Nu är jag hemma igen dock har jag inte hittat någon akvariefisk att fota än men ska komma på någon jag kan fota hos, annars får jag åka 8 mil enkel väg till en djuraffär och fota på några ;)

Ne men har inte så många bilder att bjuda på men det kommer en bild från då jag väntade på bussen.
Ska vell ta min kamera och fota lite i morron. Ha de bra och de är skitkul med komentarter.



// Tina

Helgen är snart slut

Hej Hej :)

Här kommer ett snabbt inlägg, ska vara i stan hela dagen också så bjuder på en arkivsbild igen, men jag lovar att det kommer snart några nyare bilder :) men just nu får det duga med arkivsbild.

Hoppas det är bra med alla läsarna, har ni något ni önskar vi ska fota eller göra ett inlägg om  ?
Vi kanske skulle ha en frågestund snart ? Eller vad tycker ni ?

ha det bra :)



Höstens fina färger är saknade.

// Tina

Ungdomsforum

Hej Hej :) Ja jag är inte hemma i helgen så just nu kan jag bara bjuda på arkiv bilder som jar har på datorn, men hoppas ni står ut med de.

Det är alltid lika kul då man kommer in och ser att någon har komenterat, so keep up the good work!
ne nu ska jag skynda mig ner, vi ska äta middag nu sen blir de att bada.



// Tina

Snart så..

Ja, nu till veckan så kommer de ett STORT paket till mig. I de ligger de en massa kamerautrustning och en extern hårddisk. Och när jag då har en extern hårddisk så kommer jag ha plats till att installera Photoshop CS5 på datorn, så då kommer de komma bättre uppdatering med nya fräscha bilder! :) Så de kan vi faktist hissa.

Påtal om inget, mitt uppdrag som jag har fått av Tina (att fota en fågel) De är klart, har fotat lite söta fåglar idag men ska ut i morrn också och leta lite, får hoppas på bättre väder! :)


Som vanligt, en bild ur arkivet! :) Detta är från när jag fotade ett brölopp i våras. :)


Min dator är knasig

Ja så är de, min dator gillade inte bloggen igår så därför vart de dåligt med uppdatering från mig igår.
Är just nu påväg ut till hästarna, men det komemr nog bilder ikväll som jag fotade igår, eller från i förrgår.



En liten höst bild fick de bli, nu är de helt snö täckt här så alla underbara färger ligger och sover :) Men snart är ju våren här.

// Tina

God dag

Hej hopp :) Komemr en snabb uppdatering nu innan jag ska till stallet, har lite brottom, men här komemr en liten bild på Soley då han vandrar hem.



inte den bästa bilden, men tyckte bara att han var så gullig då han vandrade där helt själv.
en svartvit komemr också:



// Tina

Lite av hösten finns kvar

Ja lite av höstens färger klänger sig fast i det snö täckta landskapet.
var ute och fotade lite idag, som vanligt. Så här kommer några av dagens alla bilder.









// Tina

Tinas uppdrag!

Hej du Tina. Här kommer ditt uppdrag. Eftersom du klarade ditt så bra så kommer de ett litet svårare :)

Du ska fota en akvariefisk! :) Haha, de kan ju va jättelätt, inte vet jag. Men de är iaf de du ska fota denna vecka.



Hittade en bild i arkviet som jag gillar jättemycket! :)

Majas uppdrag

Hej Hej Maja!

Här kommer denna veckas uppdrag, då mitt internet har vare lite segt så får du lite kortare tid på dig denna vecka men därför ger jag dig inte ett jätte svårt uppdrag.
Men Maja vart är bilden från förra veckans uppdrag ?


Ja men så här lyder ditt nya uppdrag:

Fota en fågel, kriterier för bilden: Fågeln ska vara levande och en vild fågel, ingen tam fågel eller ingen uppstoppad fågel.  Den ska vell inte vara så svårt ? Men ras på fågeln spelar ingen roll. Ta det du hittar i snön

// Tina

Internet är tillbaka

Hej alla tappra läsare som kollar in blogg även fast uppdateringen har stått still, men nu är mitt internet tillbaka så nu kommer lite av bilderna från helgen då Maja var här.
Några av bilderna jag fotade på mina hästar kommer här:

Den mörkbruna hästen är : Diamonds Lucky Boy "Lucky" 2år hingst
Rödfuxen är: Tronshagens Soley "Soley" 17 år , morgan Vallack
Skimmeln: Lollypop 10 år sto



















































Gamal bild

Jaa efter som jag har lite problem med internet är jag lite dålig på att uppdatera, men här kommer enbild som jag har fotat med morfars digitalkamera sommaren 2009.

Men så fort internet fungerar kommer de bildbomb från bilderna jag och Maja fotade i helgen :)



Lollypop på bilden, (orginalbild)

// Tina

Dålig uppdatering

Ja, vi vet, både jag och Tina. När jag var där i helgen så gav internet upp och igår hann jag inte sitta :)

Men här kommer de en liten  bild ur arkivet under tiden. Så ni får nöja er mer detta tills i morrn :)



Camiro, ridskolechefens ettåring som jag fotade åt henne. Framkallade även lite bilder men dom har inte kommit än. de är ca 3 veckor sen jag beställde?



Internet problem..

Hej Hej :)

Som ni kanske har märkt har de vare lite dåligt uppdaterat, men jag har haft internet problem i helgen, internet la bara av helt plötsligt och det har inte börjat fungera än, just nu använder jag Morfars internet.

Så de kommer nog mer inlägg snart, från Maja i alla fall.

// Tina

Lucky boy

Hej Hej :)

Idag har jag och Maja vare till ridklubben med Soley och Lucky och fotat dom, det kommer in bilder senare ikväll från de men här kommer en bild på "lilla" Lucky.



// Tina

God morgon

Nu har jag och Maja packat kameraväskorna och är redo för en hel dag med fotning.
Här kommer en bild frpn gårdagen:



Lilla julgranen, om några år kan den vara julpyntad i ett vardagsrum.

// Tina

Bilderna till mitt uppdarg:

Nu kommer mina 4:a blåbär här, som var mitt uppdrag var för denna vecka.





Ser fram emot nästa veckas uppdrag, nu väntar vi bara på Majas uppdrags bild.
// Tina


Dagens bilder..

Hej Hej :) Här kommer några bilder som jag fotade idag påväg till skolan. Och som ni kanske har märkt är jag inne i ett svart/vit fas just nu, men den kommer passera.





// Tina

New Moon.

Jag och Tina fotade månen lite idag. Här är mitt resultat! :)


Depend

Hej Hej :) Här kommer lite bilder från en kyrkogård som jag fotade i sommras då jag och min morfar var där på besök. Och nu har Maja komme hit så vi ska nog fota massor i helgen så de kommer nog massa bild bomber ska ni se :) Så håll ögonen öppna :)






// Tina

Hösten

Ja snart är Maja här i Norsjö hos mig, ska snart åka och hämta hon från busstationen.
Dagen har vare bra, solen skiner on snön smälter ? Hoppas jag i alla fall, vill inte ha vinte än.
Jag har fotat lite så de kommer nog upp senare idag, just nu har jag inte tid.
Men här kommer lite bilder som jag fotat innan, saknar alla färgerna, nu är allt bara vitt.





// Tina

Kall vinter...

Ja, som ni har sett har Tina lagt upp bilder på snön. Men känner att jag har lite press på mig att uppdatera lite. så här kommer lite misslyckade bilder.
Idag var de verkligen inte min dag att fota!

Mitt uppdag

Bilden kommer inte upp än, men jag ahr slutfört det i alla fall, det var inte lätt men jag kanske lyckades.
Det vart i alla fall 4 blåbär på bilden. Just nu sitter jag och väntar på att min kompis Anna ska komma.
Så här kommer en till bild från en annan kyrkogård:





// Tina

kyrkogården

Ja nyss var det ingen snö och gräset var grönt och löven alla härliga höst färger. Nu är allt täckt av ett lager snö.
Komemr en bild som jag fotade i tisdags:


Bilden är från en kyrkogård.

// Tina

Snart är det julafton....

Ja vaknade upp och hela norsjö är nu täckt i ett snötäcke.
Kommer en bild som jag tog från mitt sovrumsfönster, och det snöar fortfarande.
Undra hur mycke snö som ska komma innan de ger sig ?? Hoppas bara inte att vi får en vinter med hur mycke snö som helst, det är jobbigt när det blir för mycket.



// Tina

jag ser de snöa, jag ser de snöa....

Ja nu faller snön ner, snabbfotade bara lite, sämsta kvalitéten men de är i alla fall SNÖ







// Tina

old memories

Här kommer två bilder som jag fotade resan genom Sverige för att komma fram i skåne, till SM 2010. 
Minns inte exakt vart de var.





// Tina

Only a image..

Nikon D80 - Nikon AF 50/ 1,8D

God natt

God natt, efter en lång dag sitter kamerabatteriet på laddning och jag ska dejta kudden. En sista bild från dagen bara :)



// Tina

Dagens bilder

Hej Hej igen!
Och atck maja för uppdraget, men jag honner nog innan måndag ändå, ska dra på mig stövlarna och gå på jakt i morgon.

Ja men idag har jag vare på en biltur, och såklart hade jag  med mig min kamera, och tur var vell det. Här kommer några av dagens alla bilder:










(En fjäder som flyter på vattnet)



// Tina


Uppdrag

Förlåt att Tinas uppdrag inte har kommit upp! Men här kommer de.
Tina, du ska fota FYRA blåbär. Inte ett mindre eller mer. 4 st. :)  Justja, eftersom jag inte gav dig detta i måndags så får du tills på nästa tisdag på dig.
Saknar sig gubben. Hoppas du har de bra i hundhimelen. ♥ 15/7-2003 - 30/9-2010

Ännu en dag

God morgon.
Tänkte bara göra ett snabbt inlägg, hittade bilderna på musen jag pratade om i tidigare inlägg, så tänkte bara lägga in några bilder. Dock inte den bästa kvalitéten, men tyckte bara den var sööt.







Visst var den sööt ?

// Tina

andra dagen med bloggen

Hej hej :)
Idag har jag inte vare så aktiv med min kamera. Men komemr en arkiv bild som jag fotade då jag var på kör SM 2010.  Har inte fått mitt uppdrag än, så MAJA nu måste du komma med ett så jag hinner gå på jakt.

I morgon hoppas jag på bra väder, för så ska jag ut i skogen och fota lite hade jag tänkt, det är så fint med alla färger, dock har dom flesta lövern försvunne från träden. Om man har tur kanske man stöter på något sött djur, påtal om djur ska jag kolla vart jag har bilderna jag fotade på en vild mus, dom ska komma upp. Den var otrolligt söt och kom till och med så nära att jag inte kunde zooma ut så den rymdes (hade mit 70-300 objektiv på) men ändå.



// Tina

En ganska trevlig tävling hos stargirlphoto

En av mina stora förebilder inom foto är ju stargirlphoto.blogg.se
Tycker alla ska kolla in hennes bilder. Hon är verkligen jätteduktig!
Nu har hon en tävling där man kan vinna en canavastavla från canavasframkallning.se
Motivering: Nu när jag flyttar till årsskiftet så kommer jag sträva efter att ha ett fräscht rum med mycket bilder i olika storlekar och teman. Så att få chansen att vinna en canavastavla skulle vara helt super! :)
Min bild:

Gubben i lådan.

Hej :)
Igår när jag var ute och skulle hitta nått att fota till mitt uppdrag så fotade jag lite annat också. Döda träd bilderna blev jag inte nöjd med, så ska ut igen nån dag och leta lite mer och få bättre bilder.
Men istället så bjuder jag på lite bilder som jag tog. :)









Dagens bilder

Hej Hej :)
Som vanligt hade jag med mig kameran då jag gick ut till pollarna idag,
fick några söta bilder på min hund.


Tänkte bara säga god natt :)
// Tina


Majas första uppdrag:

Hej Maja!

Jag börjar lätt med dig.
Så ditt första uppdrag är att fota ett dött träd som finns i skogen.
Kraven: De ska vara dött, inga barr eller löv. Kan stå eller ligga.

// Tina

Tina Söderberg

Ja Maja har redan berättat om sig, så jag tänkte berätta lite kort om mig också.
Jag heter Tina Söderberg och är född och bor i Norsjö i det fina norrland. Och jag är 19 år, fyller år den 2 augusti.
Just nu studerer jag på Norsjö Gymnasium, omvårdnas linjen där jag triv jätte bra. Jag är en go och glad tjej med energi till max och lite till ibland. Jag älskar att fota, och min kamera följer med på det mesta jag far på, ridturer i skogen, hockeymatcher, skolan, ja lite var stans.

Jaa min häst karriär började tidigt, jag satt på en häst första gången då jag var ca 1 år gamma och sen dess har jag typ ride Jag fick min första häst då jag var 6 år gammal av min farmor då min mamma och pappa var utomlands. Och på den vägen började de hela. Efter några år tyckte mamma och pappa att jag skulle få en ponny så jag kunde tävla med och det var då vi skaffade Hector, som jag nu har haft i snart 10 år. Det är vell med han jag har mina framgångar med. Jag ahr vunnigt kör SM för juniorer 2 ggr, sen ett sivler med Hecke, sen tog jag brons i år 2010 med min andra häst Lollypop. Just nu har jag 4 hästar, Hector, min underbara ponny, Lollypop mitt skimmelsto. Soley min morgan vallack som är heckes bästa kompis, och Lucky min unghingst. Jag har tävlar mycke i körning men också i hoppning och dressyr.

Jag bor hemma med min mamma och min pappa (Min lille bror studerar på andra håll så han bor inte hemma längre) + 4 hästar mina 4 kaniner och två hundar och en katt. Ja så vi har några djur, men jag är vell den ´har alla, nästan.

Till min utrustning då? Ja jag är inte så bra på det hela men jag har en Nikon D5000 som jag fotar med, köpte den för någon månad sen och trivs jätte bra med min kamera. Jag använder mig av orginalobjektivet eller så mitt zoom objektiv 70-300 Tamron tror jag märket var, ska kolla upp det senare så jag inte ljuger för er. Det är de jag kommer att använda mig av då jag fotar.





Tack till Jennie

Vi vill tacka Jennie för hjälp med headern! Den är jättesnygg och vi älskar den! :) Tack jättejätte mkt!!
Så vi länkar Jennies blogg. En jättebra blogg. Jag läser den dagligen. (Maja) Och där hittar ni mycket, om hennes fina ponny Miro, tävlingar, träningar, utrustning och lite av varje. En superblogg!
Jennie. Du ligget topp 4 på mina mest besökta sidor! :D
http://mirochjag.blogspot.com
(bilden är också en länk)

Maja Gärdström

Hej och välkommen till nikonister.blogg.se . Maja Gärdström och Tina Söderberg ska äga den här bloggen tillsammans, men Tina får berätta om  sig själv.


Men Maja Gärdström heter jag och bor i en liten ny som heter Malå som ligger i Västerbottens län.  I lilla Malå bor de ca 3500 personer så de är väldigt litet. I vinter har jag bott här i västerbotten i fyra år. Jag och min mamma flyttade upp från stockholm där vi bodde på Ingarö.

 

Jag är är extremt hästintresserad och lever i stort sett för hästarna. Har ridit regelbundet i 10 år och har där imellan haft en drös av skötarhästar, medryttarhästar och en häst på foder. Har aldrig ägt en egen häst men känner inte att jag är i behov av de just nu då jag pysslar med en shetlandsponny som heter Birk. Honom har jag varit ”skötare” på i två år. Vet inte om jag vill kalla de skötare.. Menmen. Och sen kan jag nästan rida när jag vill då dom är så snäll uppe i privatstallet Stall Farm. + att jag rider en dag i veckan på den lokala ridklubben.

 

Nog om hästarna. Jag är i alla fall 15 år gammal och fyller år den 9 januari , bor med min mamma i ett hyreshus + två katter som är 12 veckor gamla. Puma och Kurre. Dom kommer ni nog få se ganska mycket här i bloggen. Vi är på väg söderut och kommer att flytta till sundsvall då vi känner att Malå inte är något för oss, + att jag börjar gymnasiet  nästa år.  Går på en skola som heter Nilaskolan ifall någon tyckte de var intressant att veta.

Annars är jag en tjej som är glad och sprallig. Vill alltid hitta på något men är inte så duktig på att genomföra de som jag vill. Är också ganska slarvig av mig.. (A)

 

Vi kan ju komma till kamerautrustning. Jag har en Nikon D80 som jag har ägt i 2 år nu på julafton. Älskar verkligen!! ♥ Men till den har jag tre objektiv men använder bara två av dom. De ena är ett fast 50 mm 1.8. Använder de vid portättfotografering och fotning i mörka miljöer. Sen så har jag ett Sigma 70-300 med macro. Dock är inte macron så överdrivet bra. Men gillar objektivet iaf. De följer nästan alltid med, använder de till fotografering av sport utomhus, när jag fotar natur, (men där följer också 50 mm med ibland) osv. Och sen så har jag kittobjektivet 18-55. Sen så har jag en fjärrutlösare och två minneskort.  Jag kan inte nu redigera mina bilder då jag inte har mitt photoshop. Men bilder ur arkivet är redigerat med Photoshop 7.0 och CS4.

 

Ja, de var nog de jag hade att berätta om mig själv.

 

 

 

 

 


Vad handlar våran blogg om?

Välkommen till nikonister.blogg.se

Denna blogg drivs av Maja Gärdström och Tina Söderberg. Presentation av oss kommer upp senare.

Namnet nikonister kom vi fram till då båda har nikonkameror.  + att vi kanske har lite dålig fantasi.

Men de här kommer inte vara någon vardagsblogg där vi skriver om vad vi har gjort idag. Utan vi lägger upp foton, och llite fototips osv. Så detta är våran fotoblogg helt enkelt.

Vi kommer även ha ett ”uppdrag” som vi snodde iden av http://showmaster.blogg.se Och de är att jag ger tex Tina ett uppdrag som ”Du ska fota en blomma i vatten” Och då har hon en vecka på sig att utföra uppdraget. Om hon inte klarar de så får hon ett svårare. Som kanske att fota häst och ryttare i ljusgrön utrustning osv. När hon har klarat uppdraget så ger hon mig ett.

Reglerna för att uppdraget ska bli godkänt är

·        Bilden måste var fotad under veckan.

·       Man får inte ta bilder från arkivet

·       Man måste ha tagit bilden själv (alltså inte ta kort på datorn osv.)

De var en snabbgenomgång av bloggen.!

 

// Maja och Tina.


 


Bloggen designad av:
Tasnim | Vardag & Bloggdesign


RSS 2.0